Jämtland, Jämtland, Jämt och ständigt

Ja, eller åtminstone ibland.
Hur som helst kom jag hem till Jämtland igår kväll, sent. Tågresan kunde dock ha varit bättre. Redan när tåget rullade in på perongen i sthlm så upptäcktes det till alla resinärers förvåning att det fattades vissa vagnar på tåget. Min vagn, vagn 4, fanns inte. Jag gick desperat från konduktör till konduktör och frågade vart min vagn fanns någonstans. Tillslut fick dem ropa ut i högtalarna för att lugna den närmast kaotiska stämningen,att det var fria sittplattser i hela tåget eftersom att det fattades både det ena och det andra. Så det var bara att slå sig ner på första, bästa plats.
Väl sittandes med allt mitt bagage uppslängt på hyllor och bakom stolsryggar, kom en äldre man och frågade om det var ledigt bredvid mig. Han såg välvårdad och trevlig ut så jag godtog hans förfråga genom att besvara den med att platsen var ledig. Men efter ett tag märkte jag dock att jag hade begått ett misstag. Mannen som jag hade föreställt mig trevlig och med ett positivt intryck han inte alls levde upp, utan tvärt om. Han luktade konstigt och fick ett mer eller mindre såkallat "vredesutbrott" därför han inte fick något kaffe. Under tiden jag satt och pratade i telefonen satt mannen bredvid och talade med sig själv och svor över det försenade kaffet. Jag tyckte han var helskum och dessutom visade det sig att han skulle åka lika långt som jag skulle göra. Så jag var tvungen att tillbringa resten av min tågresa inklämd i ett hörn i en trång kupé tsm med den labila mannen som hela tiden muttrade för sig själv.
Lite spänning blev det ändå när en söt kille klev på tåget och satte sig och log mot mig resten av resan. Då var dom flesta tankarna om den helskumma snubben bredvid mig borta.
Kände mig även lite krasslig igår så jag ´bad pappa hämta mig i östersund redan när tåget kom fram.

Därimot i morse kände jag mig på topp så jag och pappa, som hade ledigt idag, tog oss ut i skidbacken och åkte hela dagen. Sen var vi nere i Åreby och fixade en ny skidväska till mig och en ful väska, speciellt tillför pjäxor.
Även att vi gjorde en liten tabbe i backen. Vädret var verkligen super bra och det var strålande sol. Högzoon var öppen så vi bestämde oss efter lunchen i rödkullen att vi skulle ta oss upp via tvärvåvalvet (stavning?). Sen när vi väl kom dit så var liften stängd och vi fick bege oss UPPFÖR skutan igen till fots.  Helt galet jobbigt. Men efter att vi hade tagit oss tillbaka till Olympian igen så åkte vi upp den enkla vägen med gondolen. Saknar verkliegn skidåkningen nu när man inte har samma valmöjligheter i snöfria sthlm. Synd.
Men nu är jag så trött att jag håller på att somna framför tangentbordet.
Godnatt

      

Långfärdsskridskor

Idag känns det verkligen som om jag aldrig kommer till sak med någonting över huvud taget. Det känns bara som om jag går och väntar på att någoting ska hända, väldigt förväntansfullt. Har bara kännt mig så himla rastlös hela dagen fast att jag har haft fullt upp.
Hade humanbiologi och idrottsskador i morse. Mest bara massa genomgångar att sitta och gäspa till. Efter lunch skulle vi ha dans med Camilla och bygga vidare på våra egna koregrafier men det blev inställt då hon var hemma med sjukt barn. Så jag hängde på hockykillarna ut och åkte långfärdsskridskor på sjön med Thomas istället. Skönt att komma ut lite och aktivera sig. Håller på att ladda inför en löparrunda nu efter middagen men känner mig inte alls på topp. Snarare som om jag håller på att bli sjuk. Trist  om man ska behöva bli det oxå.
Men i morgon bär det iaf av hemåt jämtland till! Det ska bli skönt att få andas lite ren luft från fjällen och dom norrländska skogarna. Så ikväll ska jag även hinna med att packa. Sen ska jag ta med mig min skidutrusting tillbaka ner eftersom att vi åker till Romme den 10e. Hoppas att det inte blir allt för jobbigt att släpa på.
men nu ska jag försöka göra någon nytta.
puss!


Pappa, jag och Sandra chillar uppe på skutan

Beautiful day

Dagen har varit riktigt rogivande. Kännt mig på toppen humör hela dagen med en sprudlande energi och glädje. Det har dock inte varit någon bra kombination tillsammans med Naturkunskaps genomgången vi hade hela förmiddagen. Kände bara att jag skulle kunna springa upp och ner för alla väggar fram och tillbaka medan Dan snackade på om sina jädra isotoper. Sen har jag varje rast sprungit upp till rummet för att smörja in benhinnorna som börjar kännas av igen, plus att jag hoppat omkring i förstora skor med mina fotriktigasulor som jag egentligen borde använda dagligen.

Jag och Elin bestämde oss i eftermiddags att åka in till Centrum för att fika, plugga och prata lite strunt. Så vi tog bussen in efter middagen och jag passade på att inhandla lite käk inför min kommande tågresa upp till jämtland under torsdagen. Men det är verkligen inte lätt att hitta något passande till en vegan att ta med sig på tåget. Det blev nötter, torkad frukt och sesamkex. Och sedan för att inte tala om hur dyrt det blev. fruktansvärt att frukt, nerdränkta i socker, ska kosta mindre än dom helt naturella. och likaså nötter. Jag tycker att det borde vara dessto mer arbete att både sockra, salta och rosta nötterna. dessutom blir det ju bara ännu ohälsosammare.sjukt samhälle vi lever i med tanke på allt onödigt socker, sötningsmedel, konserveingsmedel och övriga tillsattser som våra livsmedel dränks ner i. Att det över huvud taget tillåts. Nu måste man mer eller mindre inhandla endast ekologiska varor för att vara garanterad ( om äns det ) att inte bli "förgiftad" av alla onödiga och ohälsosamma tillsattser. Undrar om dom skulle låta bli att spruta på alla dessa gifter om vi konsumenter i princip vägrade deras varor. Bara leka med tanken nu alltså.
 
Idag har jag vilat och avstått från träningen hela dagen, mesta dels pga att tiden inte riktigt har räckt till. Så imorgon ska jag ge igen som faaan, känns det som. Synd bara att kroppen inte pallar en heldag. Men då har man att bita i. utmaning? misslyckande? för hård mot sig själv? Försöka att bevisa något? eller kanske bara en tjurighet ? Jag är född i fiskens tecken och det säger tydligen det mesta. Tror förresten att folk näst intill har gått i taket idag när jag predikat hit och dit om min astrologikunskap. haha

Nu ska jag ta mig en dusch och sen lägga mig så att jag kan somna i tid.

puss!"



Bambi på hal is

Kom nyss från middagen. Ungsbakad potatis med linsröra. Rörande gott helt enkelt. varit hos Sven-åke nu på eftermiddagen och knäckt mig hel igen. Han skulle också till Åre i helgen så vem vet om man träffar på sin egna södertäljenaprapat på hemma plan nu också.
Skoldagen har varit minst sagt seg. Dom flesta verkar ha svårt med att komma igång på sega måndagmårnar direkt efter helgen och i den kategorin skulle jag helt klart placera mig själv i. Man måste på något sätt bli erbjuden en bra startsträcka på måndagen för att sedan kunna orka med  den kommande veckan. Men det har jag fått så nu är jag fine hela veckan, skulle jag tro.
Dessutom tog jag mig ut på den planerade löparrunda i morse som jag nämnde under gårdagen. Det var typ blank is och inte alls lätt ballanserat på vissa ställen. kände mig ungefärr som Bambi på hal is, men höll mig dock på fötterna hela vägen. Rutinerad "jämtländning" van vid halka skulle jag vlija påstå.
Ikväll skulle jag verkligen behöva plugga. Men får se hur det blir med den saken. lätt att säga, svårt att göra liksom!

puss!


Läggdags

Nu sitter jag äntligen i sängen och ska alldeles strax släcka lyset och förhoppningsvis somna. Kanske jag får ta till en bok som hjälpmedel.
Under dagen har jag hunnit med många intressanta diskussioner med Pia,sprungit till Tystberga fram och tillbaka och hälsat på Enni som jag åkte med gemensamt ut till vacksta där jag befinner mig nu.
Fick ett ryck ikväll att jag skulle börja plocka upp mina flyttlådor till rummet och sätta upp dom fula gardinerna som just nu pryder gardinstången runt om fönsteret. Sen har jag upptäckt att det skulle ha varit riktigt bra med flera små skrymslemm för alla mina små prylar. Har insett nu hur mycket grejer jag egentligen har. Detta rum blir så öppet. men det gör att jag får ett bättre utrymme och när tavlorna kommer att fylla upp väggarna kommer ett mysigare, helt annat ljus fylla det trista rummet. Frågan är bara när jag här näst kommer att orka hitta motivationen igen till att fortsätta.

Imorgon ska jag till Sven-åke för att behandlas igen. knäcka lite här och knäcka lite där. Mmm, visst låter det härligt ? Knakellibrak! höhö
Men eftersom jag efter behandligen kommer känna mig mer eller mindre död så kan jag redan nu antaga att det inte förekommer någon som helst fysikaktivit från min sida. Så därför har jag beslutat mig för att kliva upp tidigt i morgon för att springa innan skolan börjar. Så nu gäller det att jobba mentalt så att man är startklar redan vid väckningen av väckaklockan.

Sedan kan jag även glädja mig åt att det inte är länge kvar till hemfärd för min del. Måste dock ta ledigt en och en halv dag och komma efter yttligare lite i skolan. Om jag inte lägger i en snabbare växel nu och jobbar mig uppåt. Inte så dum idé trots allt.
Men nu vankas det sömn. Hoppas att John Blund inte dröjer så ikväll.
Nattnatt!


Nederbörd

mina rubriker handlar faktiskt sällen om något annat än vädret. är det inte komiskt ? Kan jag vara sveriges nya vädersnille, tro ? skulle kunna bli.

Sitter i köket, fortfarande hemma hos Pia, och väntar på att benke ska komma hem bla s¨å att jag kan ta mig ut på en löparrunda. Har inte tränat på hela helgen, vilket är lika med ångest tanken givetvis. 
Inatt hände något märkligt. eller så är det fortmodligen jag som överreagerar och är känslig för vissa situationer, vad vet jag. Men jag vaknade upp halv ett av att Pia ropade högt på Benke, som i över en vecka befunnits sig i egypten men kommer hem idag. Sedan hörde jag hur Pia rusade ner för trappan och började prata på engelska med några av polakerna vad jag, helt yrvaken, förstod. Hur som helst fick jag mer eller mindre panik när jag inte kunde koppla till vad som föregick där nere. Så jag beger mig ner till nedervåning och möter Pia i trappen som berättar att en av polakerna ska föda barn. Whaaaat liksom ? ! Jaha, så Pia får sätta sig i bilen med den utländska, högravida kvinnan och dom övriga polakerna och köra dom till BB i nyköping mitt i natten.

Tog nyss ett mycket vågat beslut. lämnade ut adressen till bloggen åt mamma och pappa. OMG ! (;

Böööh !

Datorn verkar känna sig lika sömning som jag gör av det här vädret. det går nämligen knappt att använda den och att surfa runt på nätet är överhuvudtaget inte att tänka på.
Sitter och väntar på att Pia ska komma hem så vi kan laga middag. var nere på nedervåningen för en timme sen för att låsa upp men snart går jag ner och låser igen så inte dom mystiska polakerna smyger sig in. Snacka om att vara fördomsfull och att hålla sig på sin vakt. Men har ingen som helst lust att bli gästad av dom ikv även om dom nu skulle vara snälla.
Men nu skulle Pia varit tillbaka för en och en halv timme sen. typiskt henne...


Hoppla !

Tror att jag skrev det senaste inlägget i sömnen igår. Men kan intyga att det verkligen blåste storm här utanför, vilket det fortfarande gör, plus att det har börjat regna. vad är det här ? Januari månad och det börjar likna ett höstrusk. Tackar vet jag Jämtland med sitt snöklädda landskap. Haha. Gräset växer alltid gönare på andra sidan, eller hur är det man brukar säga ?
Mina planer inför dagen har där med ändrats. hade taggat inför en energiladdad helg med bara träning och plugg. men det verkar som om vädret påverkar och jag blir sittande här, med en rejäl frukost på köpet. väntar bara på att det ska bli strömavbrott. Fattar inte varför man jämt blir så påverkad av vädret. det kan få en deppa ihop totalt. Underligt.

Men för att nämna något roligt mitt upp i alltihopa så är det min glödje till att få komma hem nästa helg. som jag längtar ! (: Hoppas vädret tillåter mig att utnyttja läget för utförsåkning. talar såklart om skidor. Sen får vi inte glömma bort att världens bästa Bångis fyller år ! Då kommer ännu en dörr öppnas upp ut till vuxenvärlden.

men nu ska jag kika i Blondinbellas blogg och läsa om vad hon har att säga om gårdagens lets dans då hon fick lämna tv-programet. helt ofattbart enligt mig. skulle ha varit spännande att se mer av henne ute på dansgolvet.




sömnlös, mörk natt med storm

klockan är snart halv två denna natt och jag och Assie (pias lilla vovvsing) ligger och försöker få lite sömn. Men för det första är vi båda två oerhört mörkrädda och det blåser små spik ute som gör att vi får höra kusliga ljud från hela huset som gungar med vinden, för det andra har det flyttat in sju skumma polaker på "bed & breakfast" huset som Pia har.  och hm...
Åkte hur som helst hit den här helgen. ska försöka bry mig om allt skolarbete som jag borde ta i tu med. Men jag och Assie ( plus dom mystiska polakerna ) blir själv i morgon för Pia ska in till stan och jobba i butiken. så imorgon hoppas jag att stormen har lagd sig så att jag kan ta en lång morgonpromnad, en sådan som får en att ta sig tid till att tänka och grubbla för att kunna lösa problem.
men nu är jag så trött och så kissnödig att jag måste ta tag i min egna rädsla och gå ner för trappan till nedvåning in till toaletten och efter det springa panikslagen upp för trappan och hoppa ner i sängen igen.
Så hej och godnatt för ikv/natt

Om du lämnar mig nu

jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu

jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns

jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

RSS 2.0